International Business Company Welcome.md Moldova Sport

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat populația din întreaga lume să se spele cât mai des pe mâini și să încerce să nu mai folosească bancnote și monede, deoarece banii ar putea să transmită coronavirusul (Covid- 19). 

Monedele pot conține în jur de 2.400 de bacterii, unele dintre ele fiind asemănătoare cu cele prezente pe bancnote. Microorganismele de pe bancnote se înmulțesc însă mai ușor, deoarece acestea trec din mână-n mână. Microbii de la o persoană bolnavă pot ajunge la toți indivizii care ating bancnota „contagioasă”.

Banca Centrală a Coreei de Sud (BOK) a anunţat vineri,  că va pune în carantină bancnotele timp de două săptămâni pentru a înlătura orice urmă de coronavirus şi chiar ar putea arde unele bancnote, ca parte a eforturilor de opri extinderea epidemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, preluat de Agerpres.

De asemenea, Banca Centrală va supune bancnotele "unui proces de spălare" la temperaturi extrem de ridicate, aşa cum a făcut întotdeauna, înainte de a le repune în circulaţie. Acesta a explicat că deja au fost înăsprite procedurile de rutină pentru incinerarea bancnotelor potenţial infectate colectate din întreaga ţară, în scopul de a combate extinderea epidemiei.

Pay&Save susține și continua să promoveze plățile prin card bancar! Proiectul de loialitate în colaborare cu cea mai mare banca din Republica Moldova- Moldova Agroindbank susține siguranța banilor clienților săi dar și le pasă de siguranța sănătății a fiecărui ditre noi.

Nu uita că:

Banii reprezintă cea mai ușoară modalitate de transmitere a bacteriilor.

Prin urmare, nu este recomandat să le permiți copiilor să umble cu bancnote și cu atât mai puțin cu monede. Evită să-ți atingi gura, ochii și alte părți ale corpului după ce ai intrat în contact cu banii. În plus, aveți grijă să mențineți mereu mâinile curate!

Măsuri speciale la BNM: Banii sunt stocați pentru 14 zile; Banca Națională îndeamnă oamenii să utilizeze cardurile